VECKANS TIPS - QUICK CHANGE BRUSH CLEANER


En sak som många brukar slarva med är att rengöra sina sminkpenslar. Egentligen bör man tvätta dem minst en gång per vecka med ett schampoo som är anpassat till sminkpenslar. (Även vanligt schampoo och balsam går bra att använda) Det samlas otroligt mycket bakterier i sminkborstarna som sedan sprider sig in i huden och makeupen. Kommer bakterier in i din makeup så förkortas hållbarheten.

I.D bareminerals har en rengöringsspray som är perfekt att använda om man vill fräscha till penslarna mellan gångerna man tvättar dem. Quick Change Brush Cleaner har en anti-bakteriell formula och rekommenderas för daglig och kompletterande snabbvård av dina borstar efter varje applicering. Rengöringssprayen är snabbtorkande. Så om man använder samma borste till exempelvis foundation och rouge, så kan man enkelt rengöra dem, utan att det tar evigheter för penseln att torka. Om du vårdar dina borstar ömt och tar hand om dem så förlänger du deras livslängd.

 

 

I.D Quick Change brush cleaner 180:-

 

 

 

 

 

 

 

 


TÄVLING!



Är du less på din frisyr och vill ha en ny look till sommaren? Då har vi en fantastisk tävling för dig!

Vad kan man vinna?
En make-over, (klipp, färg, frans - och brynfärg samt plockning av brynen och en gratis makeup-rådgivning) det vill säga en ny look som inspireras av sommarens trender utformad för just dig.



Hur tävlar jag?
För att kunna vara med och tävla måste du antingen ha en blogg eller facebook.
Skicka in en nytagen bild på dig själv tillsammans med en motivering till varför just du ska vinna till [email protected] (Glöm ej att ange namn, mail och telefonnummer så att vi kan nå dig om du är den lyckliga vinnaren)
Skriv även vad du kan tänka dig att göra, både gällande klippning och färg. Vi söker dig som är sugen på en förändring! :) När du har skickat in en bild och motivering till oss ska du skriva på din blogg/facebook att du "är med och tävlar om en make-over hos Hårizont" och länka till vår blogg eller facebookgrupp.


Tävlingen avslutas den 20 maj
Lycka till!








 


HAPPY EASTER HOLIDAYS!


Glad Påsk önskar vi på Hårizont. Hoppas alla våra läsare och kunder får en underbar påskhelg!


Öppettider under påsken:
Torsdag: 8.00 - 16.00
Fredag: Stängt
Lördag: 9.30 - 15.00
Söndag: Stängt
Måndag: Stängt

Vi öppnar åter på Tisdag 26/4 kl. 8.00












SOFIA SLUTAR

Imorgon (torsdag den 21/4) slutar vår kära vän och kollega Sofia på Hårizont. Hon ska börja på en annan salong där hon startar eget företag och hyr stol. Vi önskar henne alla lycka till och vi kommer att sakna henne jättemycket!








PÅSKINSPIRATION FRÅN HOME

Här kommer några inspirationsbilder från Lena där hon har pyntat fint inför påsken. Speglarna i påskriset, fruktskålen, lamporna och kandelabern kan ni hitta i vår inredningshörna, Hårizont Home.


Om någon vara inte finns i lager går det bra att skicka efter en beställning.










VECKANS TIPS


Ett litet tips till er killar. Nu kan ni köpa vax från American Crew (fiber eller forming cream) till ord. pris (199kr) och få ett armband på köpet!













PRISER BRYN OCH FRANSAR

En läsare frågade om vi plockar brynen på salongen och vad det isåfall kostar. Vi slänger upp en liten prislista här på bryn - och fransfärgning samt plockning.



Observera att vid plockning så är priset från 75kr. Priset varierar beroende på hur mycket du vill plocka.












LÄSARFRÅGOR

Ser att det har kommit in en del anonyma läsarfrågor här på bloggen. Jätteroligt! Vi passar på att besvara dem här i ett och samma inlägg


Hej, jag har mörkbrunt hår och skulle vilja färga det till mörkbrun med lite rött i! Går det att göra? :)
Svar: Det är lite svårt att säga när man inte ser utgångsläget... Det är absolut inga problem om du är ofärgad sen tidigare. Har du en mörkbrun färg i redan kan du behöva avärga det lite innan för att det skall synas. Om du har en mörkbrun färg i håret med ljusare utväxt måste du tänka på att utväxten kommer att ta till sig mera, och bli ganska mycket rödare. För bättre råd kan du gärna komma in och fråga eller maila en bild på hur håret ser ut nu och kanske även hur röd du vill bli så är det lättare för oss att ge ett mer exakt svar på vad du skulle behöva göra. (mailadress [email protected] )


HEJ! jag vill få mitt hår att växa snabbare men det går inte! hur ska jag göra för att det ska växa snabbare? fungerar det med att gnugga in olivolja i hårbotten? snälla svara!!!!
Svar: Tyvärr måste vi säga att det inte finns något mirakelmedel än så länge på marknaden som gör att det växer snabbare. Men det finns en del knep som gör att du får en bättre och starkare hårväxt. Du måste helt enkelt vårda ditt hår mera. Göra inpackningar, klippa topparna med jämna mellanrum och använda Born.Again som vi tipsat om tidigare (ett balsam som du kan lämna kvar i längderna) allt detta gör att ditt hår inte blir lika slitet och går av, vilket är anledningen till att det känns som att det inte växer.
För att få bättre hårväxt är det bra att stimulera hårsäckarna, till det finns det en särkilld sorts borstar som heter Healthy Hair från Olivia Garden som masserar hårbotten.

Tänk också på att inte använda värmeverktyg dagligen som exempelvis plattång. Om du någongång skulle platta/locka/föna det så är det viktigt att du använder ett bra värmeskydd till håret! Det finns ju en mängd olika värmeskydd på marknaden, men Sebastians Trilliant är superbra om du bara vill ha lite glans och skydd. Kevin.Murphy har ett värmeskydd som heter Heated.Defene som ger riktigt bra stadga om du vill ha volym och lockar!

Kom ihåg att allt runt omkring påverkar håret. Dålig kost, lite sömn, stress, oro, sjukdomar påverkar hårväxten väldigt mycket. Allt detta kan leda till att man tappar hår. B-vitaminer och solens D-vitaminer är bra för håret. Detta kan man märka då både naglar och hår ofta växer fortare på sommaren. Dock är det viktigt att använda produkter som skyddar håret från solen också för den har även en uttorkande effekt.
SP har en solserie med produkter som är perfekt att använda när du vitsas ute mycket i solen vid exempelvis en utlandsresa eller under sommaren.


Kan ni inte ha prisuppgifter på produkterna? vore toppen :)
Svar: Vi ska absolut skärpa till oss och skriva ut priser på de produkter vi visar här i bloggen! Tack för tipset.



De produkter vi pratat om i detta inlägg:














VECKANS TIPS - SPARA UT HÅRET


Tips till dig som försöker spara ut håret!

Då du vill spara ut håret är det extra viktigt att du sköter det noga för att undvika slitna toppar som går av och ger en känsla av att håret aldrig växer. Du behöver då maximal vård, detta får du av Kevin.Murphys Born.Again, som är ett balsam/treatment.
Born Again innehåller Omega 3 och 6 vilket är väldigt bra för dina hårrötter. Så det är fördelaktigt att använda Born.Again även i hårbotten. Ditt hår kommer då växa ut starkare och friskare. För att motverka slitna toppar är det även bra att ta lite extra Born.Again i längderna, som du inte sköljer ur. Detta ger dig maximal vård utan att tynga ner håret eller ge en känsla av fett hår. Detta gör att vid ditt nästa besök hos frisören kommer du inte behöva klippa bort så mycket av ditt långa hår!













RSS 2.0